Jak usunąć Digital Key (smartfon)

Włączyć pojazd za pomocą inteligentnego kluczyka i upewnić się, że jest on w pojeździe podczas usuwania klucza cyfrowego (smartfon).

1. Usuń wszystkie klucze cyfrowe (smartfon)

OKA4035484N
    1. Klucze cyfrowe

2. Klucz smartfona

3. Usuń wszystkie

Przy włączonym pojeździe dotknąć w systemie multimedialnym pozycje Konfiguracja > Pojazd > Klucze cyfrowe > Klucz w smartfonie > Usuń wszystko.

• Klucz właściciela i współużytkowników zostaną usunięte.

• Jeśli nie ma żadnego zarejestrowanego klucza, nie można wybrać tego menu.

2. Usuń mój klucz smartfona

OMV033149N
    1. Klucze cyfrowe

2. Klucz smartfona

3. Mój klucz smartfona

4. Delete (Usuwanie)

Jeśli właściciel zmienił smartfona, nowy smartfon można zarejestrować tylko po usunięciu poprzedniej wersji klucza cyfrowego 2 (smartfon).

Przy włączonym pojeździe dotknąć w systemie multimedialnym pozycje Konfiguracja > Pojazd > Klucze cyfrowe > Klucz w smartfonie > Mój klucz w smartfonie > Usuń.

• Jeśli udostępniony klucz jest zarejestrowany w pojeździe, udostępniony klucz nie zostanie usunięty.

• Po usunięciu opcji „Mój klucz w smartfonie” można zarejestrować nowy smartfon.

UWAGA
  • Jeśli aplikacja Klucz cyfrowy (smartfon) zostanie usunięta, klucz cyfrowy zapisany w smartfonie również zostanie usunięty.

• Jeśli aplikacja Klucz cyfrowy (smartfon) zostanie usunięta na smartfonie, usuwany jest również klucz cyfrowy zapisany w pojeździe.

• Funkcja usuwania klucza współużytkownika nie jest dostępna z systemu multimedialnego.

• Klucz cyfrowy (smartfon) nie jest usuwany, nawet jeśli na smartfonie zostanie usunięta aplikacja Kia Access.

• Klucz cyfrowy można aktywować lub dezaktywować w aplikacji Kia Access dostarczonej przez producenta smartfona.

WSKAZÓWKA

System multimedialny może zmienić się po aktualizacji. Więcej informacji znajduje się w podręczniku użytkownika w systemie multimedialnym i w skróconej instrukcji obsługi.