Forholdsregler ved udskiftning af elpærer
Sluk for køretøjet et sikkert sted, træk godt i sidebremsen, og tag batteriterminalens minuspol ud. Brug kun pærer med det angivne effektforbrug.
Lampefejl på grund af netværksfejl
Funktionsfejl i en lygtekomponent kan skyldes en netværksfejl eller en funktionsfejl i bilens elektriske kontrolsystem. Hvis der er et problem, bør du få systemet efterset på et autoriseret værksted. Kia anbefaler, at du besøger en autoriseret Kia forhandler/servicepartner.
Funktionsfejl i en lygtekomponent på grund af stabilisering af det elektriske styresystem
En normalt fungerende lygte kan flimre et øjeblik. Denne kortvarige flimren skyldes en stabiliseringsfunktion i køretøjets elektroniske kontrolenhed. Hvis lampen lyser normalt igen hurtigt, behøver køretøjet ikke at blive serviceret.
Hvis lampen går ud efter at have flimret kortvarigt, eller hvis flimren fortsætter, bør du få systemet serviceret af en professionel mekaniker. Kia anbefaler, at du besøger en autoriseret Kia forhandler/servicepartner.

-
Inden du begynder at arbejde med lyset, skal du trække parkeringsbremsen fast til og dreje EV-kontakten til OFF-position samt sørge for, at lygterne er slukket for at undgå, at bilen pludselig bevæger sig, eller at du får brændt fingrene eller får et elektrisk stød.
-
Sørg for, at udskifte en sprunget pære med en pære med samme effektforbrug. Ellers kan det forårsage omfattende ledningsskade og muligvis brand.
-
Vær opmærksom på, at pærerne kan være varme og du kan brænde fingrene på dem.
-

-
Hvis du ikke har de nødvendige værktøjer, de korrekte pærer samt den nødvendige ekspertise, skal du kontakte et autoriseret værksted. Kia anbefaler, at du kontakter en autoriseret Kia-forhandler/servicepartner.
-
Det er ofte svært at udskifte lygtepærer i biler, fordi andre dele af køretøjet skal fjernes, før du kan nå pæren. Det gælder især, hvis du skal fjerne forlygtesamlingen for at komme ind til elpæren(rne). Fjernelse/montering af forlygtesamlingen kan beskadige bilen.
-
Hvis der anvendes ikke-godkendte dele eller pærer/lygter af lav kvalitet, kan det medføre sikringsafkobling og -fejl samt andre ledningsskader.
-
Installér ikke ekstra lamper eller LED i bilen. Hvis yderligere lys installeres kan dette medføre funktionsfejl og flimrende lys. Sikringsboksen og anden ledningsføring kan desuden blive beskadiget.

-
Hvis elpæren eller lygtestikket fjernes fra en lygte i drift, kan sikringsboksens elektroniske enhed scanne dette som en funktionsfejl. Det kan derfor blive registreret i sikringsboksens diagnosticerende problemkode (DTC)-historik som en lygtefejl.
-
Det er normalt for en driftslygte at blinke kortvarigt. Dette skyldes en stabiliseringsfunktion i bilens elektroniske kontrolenhed, og hvis lygten lyser normalt efter kortvarig blinken, er der ingen problemer med bilen.
Hvis lygten fortsætter med at blinke adskillige gange eller slukker fuldkomment, kan der være et problem med bilens elektroniske kontrolenhed. Få i så fald omgående systemet efterset på et autoriseret værksted. Kia anbefaler, at du besøger en autoriseret Kia forhandler/servicepartner.
-
Efter en ulykke eller efter at forlygterne er blevet genmonteret, bør du få forlygternes retning justeret af en professionel mekaniker. Kia anbefaler, at du besøger en autoriseret Kia forhandler/servicepartner.
-
Efter kørsel i regnvejr eller bilvask kan glasset i forlygterne og baglygterne se tilfrosset ud. Dette skyldes temperaturforskellen mellem indersiden og ydersiden. Det er meget lig kondenseringen på vinduer, når det regner, og indikerer ikke et problem med bilen. Hvis der løber vand ind i lygtekredsløbet, bør du få bilen efterset på et autoriseret værksted. Kia anbefaler, at du besøger en autoriseret Kia forhandler/servicepartner.