Şarjlı hibrit araç bileşenleri

* Aracın gerçek şekli görseldekinden farklı olabilir.
-
Benzin motoru: 1.6L
-
Elektrik motoru: 32 kW (HEV) / 62 kW (PHEV)
-
Şanzıman: 6DCT
-
Hibrit marş jeneratörü (HSG)
-
HPCU (Hibrit Güç Kontrol Ünitesi)
-
Yüksek voltajlı batarya sistemi
-
Rejeneratif fren sistemi
-
Sanal Motor Sesi Sistemi (VESS)
Hibrit batarya, elektrik motorunu ve diğer bileşenleri çalıştırmak için yüksek voltaj kullanır. Dokunulması halinde yüksek voltaj tehlikelidir.
Elektrik çarpmasına karşı insanları korumak için aracınızda yüksek voltajlı bileşenlerin üzeri turuncu renkli yalıtım malzemeleri ve kaplamalar ile donatılmıştır. Yüksek voltaj uyarısı etiketleri, ek uyarılar olarak bazı sistem bileşenlerine yapıştırılmıştır. Aracınızın bakımını profesyonel bir serviste yaptırın. Kia, yetkili bir Kia bayisini/servis ortağını ziyaret etmenizi önerir.


* 1: Benzin motoru bölmesinde yer alır
* 2: Taban altında yer alır

Teller, kablolar ve bağlantılar dahil turuncu renkli veya yüksek voltaj etiketli bileşenlere asla dokunmayın. Yalıtım malzemeleri veya kaplamalar hasar görürse veya çıkarılırsa elektrik akımı nedeniyle ciddi yaralanma veya ölüm meydana gelebilir.

Benzin motoru bölmesinde sigortaları değiştirirken asla HPCU ünitesine dokunmayın. HPCU yüksek voltaj taşır. HPCU ünitesine dokunulması halinde elektrik çarpması, ciddi yaralanma veya ölüm meydana gelebilir.

Hibrit sistemde hibrit batarya, elektrik motorunu ve diğer bileşenleri çalıştırmak için yüksek voltaj kullanır. Bu yüksek voltajlı hibrit batarya çok tehlikeli olabilir.
Hibrit sisteme asla dokunmayın. Hibrit batarya sistemine dokunursanız ciddi yaralanma veya ölüm meydana gelebilir.

-
Yüksek voltajlı bataryanın arkasındaki alana eşya yığmayın. Kaza olduğunda batarya istikrarsızlaşabilir veya performansı düşebilir.
-
Bagaj bölmesine aşırı kuvvet uygulamayın veya üst üste eşya yığmayın. Aksi halde yüksek voltajlı batarya muhafazasının şekli bozulabilir ve bu da güvenlik sorununa yol açabilir ya da performansı düşürebilir.
-
Yolcu bölmesine yanıcı sıvılar yüklerken dikkatli olun. Yüksek voltajlı bataryada sıvı sızıntısı ve akıntısı olursa aracın çalışmasının ve güvenliğinin bozulmasına neden olabilir.

* 3: Benzin motoru bölmesinde yer alır

Tüm bataryalarda olduğu gibi hibrit bataryanın da sıvı ile temas etmesine izin vermeyin. Batarya hasar görürse ve elektrolit vücudunuzla, elbiselerinizle veya gözlerinizle temas ederse bol miktarda temiz suyla hemen yıkayın.

Hibrit bataryayı şarj etmek için ikinci el bir batarya şarj aletini kullanmayın. Aksi halde ölüm veya ciddi yaralanma meydana gelebilir.

Yüksek seviyeli sular
-
Aracınızın içine su girebileceği ve yüksek voltajlı bileşenleri tehlikeye atabileceği için yüksek seviyeli sulardan kaçının.
-
Aracınız, araç yüksekliğinin yarısı kadar seviyedeki suya girerse yüksek voltajlı bileşenlerin hiçbirine dokunmayın. Suya girdikten sonra yüksek voltajlı bileşenlere dokunmak ölüm veya ciddi yaralanma ile sonuçlanabilecek ciddi yanıklara ya da elektrik çarpmasına yol açabilir.

Bagajda sıvı malzeme taşıma
Araca açık kaplar içinde çok fazla su yüklemeyin. HEV bataryasına su dökülürse kısa devreye yol açabilir ve batarya hasar görebilir.

Benzin motoru temizliği
Benzin motoru bölmesini temizlerken suyla yıkamayın. Su, elektrik arkı oluşturabilir ve elektronik parçalara ve bileşenlere hasar verebilir.

Yüksek voltaja maruz kalma
-
Hibrit batarya sistemindeki yüksek voltaj çok tehlikelidir ve ciddi yanıklara ve elektrik çarpmasına neden olabilir. Bu da ciddi yaralanmalara veya ölüme yol açabilir.
-
Güvenliğiniz için bileşenler, kablolar ve konektörler dahil hibrit batarya sisteminin hiçbir kısmına asla dokunmayın, bunları değiştirmeyin, sökmeyin veya çıkarmayın.

Su veya sıvıları kullanma
Su veya sıvılar hibrit sistem bileşenleriyle temas ederse ve siz de suya temas ederseniz elektrik akımı nedeniyle ciddi yaralanma veya ölüm meydana gelebilir.

Sıcak bileşenler
Hibrit sistem çalışırken HEV batarya sistemi sıcak olabilir. Isı yanıkları, HEV sisteminin yalıtılmış bileşenlerine dokunulduğunda bile oluşabilir.

Uzun süreli park
Uzun süreli park, doğal deşarj nedeniyle bataryanın boşalmasına ve çalışma hatasına neden olabilir. Aracın yaklaşık 2 ayda bir en az 15 km (9 mil) sürülmesi önerilir. Batarya, aracı sürerken otomatik olarak şarj olur.