Emniyet kemerlerinin bakımı
Emniyet kemeri sistemleri asla sökülmemeli ve üzerlerinde değişiklik yapılmamalıdır. Ayrıca emniyet kemerlerinin ve kemer donanımının koltuk menteşeleri, kapılar veya diğer kötü kullanımlar nedeniyle hasar görmemesi için özen gösterilmelidir.

-
Arka koltuk sırtlığını katladıktan sonra tekrar dik konumuna geri getirirken emniyet kemeri kayışının veya tokasının hasar görmemesine dikkat edin. Kayış veya tokanın arka koltuğa takılmadığından veya sıkışmadığından emin olun. Kayış veya tokası hasarlı bir emniyet kemeri yeterince sağlam olmaz ve bir çarpışma veya ani durma sırasında işlevini yerine getiremeyip ciddi yaralanmaya yol açabilir. Kayış veya tokalar hasarlıysa bunları hemen değiştirin.
-
Güneşli havalarda kapalı bir araçtaki emniyet kemerleri ısınabilir. Isınan kemerler bebekleri ve çocukları yakabilir.
Periyodik kontrol
Tüm emniyet kemerlerinin herhangi bir aşınma veya hasara karşı periyodik olarak kontrol edilmesi önerilir. Hasarlı parçalar en kısa sürede değiştirilmelidir.
Kemerleri temiz ve kuru tutun
Emniyet kemerleri temiz ve kuru tutulmalıdır. Kemerler kirlenirse hafif bir sabun çözeltisi ve ılık su kullanılarak temizlenebilir. Ağartıcı, boya, güçlü deterjanlar veya aşındırıcılar kumaşa zarar verebileceği ve kumaşı zayıflatabileceği için kullanılmamalıdır.
Emniyet kemerlerini değiştirme zamanı
Araç bir kazaya karışırsa kullanımda olan tüm emniyet kemeri tertibatı değiştirilmelidir. Herhangi bir görünür hasar olmasa bile bu işlem yapılmalıdır. Böyle bir durumda sistemi profesyonel bir servise değiştirin. Kia, yetkili bir Kia bayisine/servis ortağına danışmanızı önerir.