Îngrijirea centurilor de siguranță
Sistemele centurilor de siguranță nu trebuie să fie dezasamblate sau modificate. În plus, trebuie să aveți grijă ca centurile de siguranță și mecanismele acestora să nu fie deteriorate de cârligele scaunelor, de uși sau prin alte procese.
-
Atunci când aduceți spătarul banchetei din spate în poziția inițială după pliere, aveți grijă să nu deteriorați banda sau catarama centurii de siguranță. Asigurați-vă că nu prindeți sau ciupiți banda sau catarama centurii de siguranță în scaunul din spate. O centură de siguranță cu banda sau catarama deteriorată poate să nu funcționeze corespunzător în cazul unei coliziuni sau a unei opriri bruște, ceea ce poate duce la vătămări grave. Dacă banda sau catarama sunt deteriorate, trebuie să le înlocuiți imediat.
-
Centurile de siguranță se pot încălzi atunci când vehiculul a fost lăsat închis în soare. Acestea pot produce arsuri bebelușilor și copiilor.
Inspecția periodică
Centurile de siguranță trebuie să fie verificate periodic pentru a detecta semne de uzură sau deteriorare de orice fel. Părțile deteriorate trebuie înlocuite cât mai curând posibil.
Mențineți centurile de siguranță curate și uscate
Centurile de siguranță trebuie păstrate curate și uscate. Atunci când centura se murdărește, aceasta poate fi curățată cu apă caldă și cu un săpun ușor. Agenții înălbitori, vopseaua, detergenții puternici sau abrazivi trebuie evitați deoarece pot deteriora sau slăbi materialul.
Când trebuie să înlocuiți centurile de siguranță
Întregul ansamblu de folosire al centurii de siguranță sau ansamblurile trebuie înlocuite dacă vehiculul a fost implicat într-un accident. Acest lucru trebuie făcut chiar dacă nu există deteriorări vizibile. În acest caz, sistemul trebuie înlocuit de un atelier specializat. Kia vă recomandă să consultați un distribuitor/partener de service Kia autorizat.