Căutare doar după titlu
Acasă > Caracteristicile vehiculului dvs. > Clapetă rezervor combustibil > Închiderea clapetei rezervorului de combustibil

Închiderea clapetei rezervorului de combustibil

  1. Pentru a instala bușonul, rotiți-l spre dreapta până când acesta produce un clic. Acest lucru indică faptul că acesta este bine strâns.

  2. Închideți clapeta rezervorului de combustibil și apăsați-o ușor pentru a vă asigura că este bine închisă.

AVERTIZARE

Realimentarea

  • Dacă se pulverizează combustibil sub presiune, acesta vă poate acoperi îmbrăcămintea sau pielea și astfel vă poate expune riscului de incendiu și arsuri. Scoateți întotdeauna capacul de alimentare cu atenție și încet. Dacă bușonul scapă combustibil sau dacă auziți un sunet șuierat, așteptați până când starea se oprește înainte de a scoate complet bușonul.

  • Nu mai adăugați combustibil dacă duza de alimentare s-a oprit automat.

  • Verificați întotdeauna dacă capacul rezervorului este instalat în siguranță pentru a preveni scurgerea combustibilului în caz de accident.

AVERTIZARE

Pericole prezentate de alimentare

Carburanții sunt materiale inflamabile. La alimentare, respectați cu atenție următoarele instrucțiuni. Nerespectarea acestor instrucțiuni poate duce la vătămări corporale grave, la arsuri grave sau la deces cauzat de incendiu sau explozie.

  • Citiți și respectați toate avertismentele de la stația de benzină.

  • Înainte de alimentare, rețineți locația dispozitivului de închidere de urgență a carburantului, dacă este disponibil, din cadrul stației de benzină.

  • Înainte de a atinge duza de combustibil, trebuie să eliminați descărcarea de electricitate statică potențial periculoasă prin atingerea unei alte părți metalice a vehiculului, la o distanță sigură față de gâtul de umplere al rezervorului, de duză sau de altă sursă de carburant.

  • Nu reintrați într-un vehicul după ce ați început alimentarea, deoarece puteți genera electricitate statică prin atingerea, frecarea sau alunecarea oricărui articol vestimentar sau material (poliester, satin, nailon etc.) capabil să producă electricitate statică. Descărcarea electricității statice poate provoca apariția vaporilor de combustibil, ceea ce duce la arderea rapidă.

    Dacă trebuie să reintrați în autovehicul, ar trebui să eliminați încă o dată descărcarea de electricitate statică potențial periculoasă prin atingerea unei părți metalice a vehiculului, departe de gâtul de umplere al rezervorului, de duză sau de altă sursă de benzină.

  • Atunci când utilizați o canistră de carburant omologată, asigurați-vă că așezați canistra pe sol înainte de alimentare. Descărcarea electricității statice din canistră poate provoca aprinderea vaporilor de carburant și poate cauza un incendiu.

    Odată ce alimentarea a început, contactul cu vehiculul trebuie menținut până la umplerea completă.

    Folosiți numai canistre din plastic aprobate, destinate depozitării și transportului benzinei.

  • Nu utilizați telefoane celulare în timp ce realimentați. Curenții electrici și/sau interferențele electronice de la telefoanele celulare pot provoca aprinderea vaporilor de carburant, cauzând un incendiu.

  • Când realimentați, opriți întotdeauna motorul. Scânteile produse de componentele electrice ale motorului pot aprinde vaporii de carburant, provocând un incendiu. Odată ce alimentarea este completă, verificați dacă bușonul rezervorului și ușa rezervorului sunt bine închise, înainte de a porni motorul.

  • NU utilizați chibrituri sau o brichetă, NU FUMAȚI și NU lăsați o țigară aprinsă în vehicul în timp ce vă aflați la o stație de benzină, mai ales în timpul realimentării. Carburantul este foarte inflamabil și poate să ducă la incendiu dacă este aprins.

  • Dacă izbucnește un incendiu în timpul alimentării cu carburant, îndepărtați-vă de vehicul și contactați imediat administratorul stației de benzină, apoi contactați departamentul de pompieri local. Respectați toate instrucțiunile de siguranță pe care aceștia vi le furnizează.

ATENȚIE
  • Asigurați-vă că realimentați vehiculul conform secțiunii „Cerințe privind combustibilul” de la pagina 1-2.

  • În cazul în care clapeta rezervorului de combustibil necesită înlocuire, utilizați doar piese originale Kia sau piese cu specificații echivalente pentru vehiculul dvs.

    Un bușon al rezervorului de combustibil neadecvat poate duce la defecțiuni grave ale sistemului de alimentare cu combustibil sau ale sistemului de control al emisiilor. Pentru informații detaliate, Kia vă recomandă să contactați un dealer/partener service autorizat Kia.

  • Nu vărsați carburant pe suprafețele exterioare ale vehiculului. Orice tip de carburant vărsat pe suprafețe vopsite poate deteriora vopseaua.

  • După alimentarea cu combustibil, asigurați-vă că bușonul rezervorului este bine fixat, pentru a preveni vărsarea combustibilului în caz de accident.