Închiderea portierei
Pentru a închide portiera portbagajului, coborâți-o și împingeți-o ferm. Asigurați-vă că hayonul este bine închis.
Asigurați-vă că mâinile, picioarele și alte părți ale corpului dvs. sunt în siguranță în afara vehiculului înainte de a închide portiera portbagajului.
Asigurați-vă că în apropierea zăvorului și a dispozitivului de blocare al portierei portbagajului nu se află nimic în timp ce închideți portiera portbagajului. Obiectele pot deteriora zăvorul portierei portbagajului.
Gaze de eșapament
În cazul în care conduceți cu portiera portbagajului deschisă, veți atrage vapori de evacuare periculoși în vehiculul dvs., ceea ce poate cauza vătămări grave sau moartea pasagerilor vehiculului.
Dacă trebuie să conduceți cu portiera portbagajului deschisă, păstrați orificiile de ventilație și toate geamurile deschise, astfel încât în vehicul să intre aer suplimentar de afară.
Capacul portierei portbagajului trebuie să fie întotdeauna închis complet în timp ce vehiculul este în mișcare. Dacă este lăsat deschis sau întredeschis, gazele de evacuare otrăvitoare pot intra în mașină și pot provoca afecțiuni grave sau decesul.
Spațiul de încărcare din spate
Pasagerii nu trebuie să călătorească niciodată în spațiul de încărcare din spate, unde nu sunt disponibile sisteme de siguranță. Pentru a evita vătămarea în eventualitatea unui accident sau a unor opriri bruște, pasagerii trebuie să fie întotdeauna asigurați în mod corespunzător.
-
Pentru situații de urgență, aveți grijă să aflați locația manetei de eliberare de urgență a siguranței portierei portbagajului din vehicul și modul în care puteți să deschideți portiera portbagajului dacă sunteți blocat accidental în compartimentul pentru bagaje.
-
Nimeni nu are voie niciodată să ia loc în compartimentul pentru bagaje al vehiculului. Compartimentul pentru bagaje este un loc foarte periculos în caz de accident.
-
Utilizați maneta de eliberare doar pentru situații de urgență. Utilizați cu prudență extremă, mai ales atunci când vehiculul este în mișcare.