Presiunea recomandată în pneurile reci
Toate presiunile în pneuri (inclusiv roata de rezervă) trebuie verificate atunci când anvelopele sunt reci. „Pneuri Reci“ înseamnă că autovehiculul nu a fost folosit de cel puțin trei ore sau pe o distanță mai mare de 1,6 km (1 milă).
Pentru a beneficia de ce mai bună experiență de conducere, de o manevrabilitate maximă a vehiculului și o uzură minimă a anvelopelor, trebuie să mențineți presiunile recomandate în pneuri.
Pentru presiunile recomandate, consultați Mai multe detalii.
Toate specificațiile (dimensiunile și presiunile) pot fi găsite pe o etichetă atașată pe stâlpul central de pe partea șoferului.
Presiune scăzută în pneuri
Presiunea foarte scăzută din pneuri (70 kPa (10 psi) sau mai mult) poate conduce la supraîncălzire, producând explozii, desprinderea benzii de rulare sau alte defecțiuni care pot duce la pierderea controlului autovehiculului și vătămare gravă sau deces. Riscul este mai ridicat în zilele foarte călduroase și când rulați timp îndelungat la viteze mari.
-
Presiunea foarte scăzută poate duce și la uzură excesivă, manevrare greoaie și reducerea economiei de combustibil. Este posibilă și deformarea roților. Păstrați presiunea pneurilor nivelul recomandat. Dacă un pneu necesită să fie umflat frecvent, verificați sistemul la un service autorizat. Kia vă recomandă să vizitați un dealer/service partener autorizat Kia.
-
Suprapresiunea duce la rulare neconfortabilă, uzură excesivă a părții centrale a benzii de rulare și un risc mărit de avariere din cauza denivelărilor de pe șosea.
-
Pneurile calde depășesc în mod normal presiunea la rece cu 28 până la 41 kPa (4 până la 6 psi). Nu eliberați aerul din pneurile calde pentru a ajusta presiunea pneurilor fiindcă acestea vor fi sub presiunea indicată.
-
Asigurați-vă că ați fixat căpăcelele ventilelor. Dacă ventilul nu are căpăcel, praful și mizeria pot pătrunde în ventil, cauzând pierderea aerului din pneu. Dacă ați pierdut căpăcelul, montați unul nou cât mai curând posibil.
Umflarea pneurilor
Suprapresiunea sau subpresiunea poate reduce viața pneului, afectând grav manevrarea autovehiculului și poate provoca deteriorarea bruscă a pneului. Acest lucru poate duce la pierderea controlului autovehiculului și posibile vătămări.
Presiune pneuri
Respectați următoarele indicații:
-
Verificați presiunea în pneuri când acestea sunt reci. (După ce vehiculul a fost parcat cel puțin trei ore sau nu a rulat mai mult de 1,6 km (1 milă) de când a fost pornit.)
-
Verificați presiunea în roata de rezervă de fiecare dată când verificați presiunea în celelalte pneuri.
-
Nu supraîncărcați vehiculul. Nu supraîncărcați portbagajul, dacă vehiculul dvs. este prevăzut cu un astfel de accesoriu.
-
Pneurile uzate și vechi pot provoca accidente. Dacă profilul este foarte uzat sau dacă pneurile sunt deteriorate, înlocuiți-le.