חיפוש לפי כותר בלבד
דף הבית > נהיגת הרכב > גרירת נגרר > נהיגה עם גרור

נהיגה עם גרור

גרירת גרור דורשת מידה מסוימת של ניסיון. לפני היציאה לכביש הפתוח, עליך להכיר את הגרור שלך. למד להכיר את התחושה של נהיגה ובלימה עם מטען נוסף של גרור עמוס. זכור תמיד כי הרכב שאתה נוהג בו כעת הרבה יותר ארוך, ומגיב לאט יותר מרכב ללא חלק נגרר.

לפני שאתה מתחיל לנהוג, בדוק את התקן הגרירה, את החלק נגרר עצמו, את שרשראות הבטיחות, את חיבור(י) החשמל, את הפנסים, את הצמיגים ואת כוונוני המראות. אם החלק נגרר מצויד בבלמים חשמליים, התנע את הרכב והחל לנוע עם החלק נגרר, ולאחר מכן, הפעל את בקר בלמי החלק נגרר בידך, כדי לוודא שבלמי החלק נגרר פועלים. פעולה זו מאפשרת לך לבדוק גם את המחברים החשמליים באותו הזמן.

במהלך הנסיעה, בדוק מדי פעם שהמטען מאובטח, ושהפנסים ובלמי החלק הנגרר עדיין פועלים.

שמירת רווח

שמור על רווח כפול לפחות מהרכב שלפניך, לעומת המרחק שהיית שומר לו היית נוסע ברכב ללא גרור. כך תוכל להימנע ממצבים שבהם יידרשו בלימה עזה ופניות פתאומיות.

עקיפה

בעת גרירת גרור תזדקק למרחק עקיפה גדול יותר. בשל אורך הרכב המוגדל, תזדקק לנסוע מרחק רב יותר מעבר לרכב שעקפת, לפני שתוכל לחזור לנתיב שלך.

נסיעה לאחור

אחוז את גלגל ההגה ביד אחת בתחתיתו. לאחר מכן, כדי להסיע את הגרור לשמאל, הנע את ידך לשמאל. כדי להסיע את הגרור לימין, הנע את ידך לימין. תמיד סע לאחור באטיות ואם הדבר אפשרי, דאג לאדם נוסף שיכוון אותך.

ביצוע פניות

כאשר אתה מבצע פניות עם גרור, בצע פנייה רחבה יותר מהרגיל. פעל כך כדי שהגרור לא יפגע בשפות מדרכה, בתמרורים, בעמודים, בעצים או בעצמים אחרים. הימנע מתמרוני פנייה חטופים ופתאומיים. הקדם לאותת לסימון פנייה זמן רב לפני ביצועה.

איתות לפנייה בעת גרירת גרור

כאשר גוררים גרור, יש לצייד את הרכב במערכת מהבהבי פנייה שונה וחיווט נוסף. החצים הירוקים בלוח המחוונים יהבהבו בכל פעם שתאותת לפנייה או לשינוי נתיב. פנסי גרור שחוברו כהלכה, יהבהבו ויזהירו נהגים אחרים שאתה עומד לפנות, לעבור נתיב או לעצור.

כאשר גוררים גרור, החצים הירוקים בלוח המחוונים יהבהבו לביצוע פנייה, גם אם הנורות במהבהבי הפנייה של הגרור נשרפו. לכן, אתה עשוי לחשוב כי הנהגים מאחוריך רואים את האיתות שלך, כאשר למעשה אין הם רואים אותם. לכן חשוב לבדוק מדי פעם את נורות מהבהבי הפנייה של הגרור כדי להיות בטוח שהן עדיין פועלות. עליך גם לבדוק את הפנסים בכל פעם שמנתקים ומחברים מחדש את החיווט.

אל תחבר את מערכת התאורה של החלק נגרר ישירות למערכת התאורה של הרכב. השתמש רק ברתמות חיווט מאושרות לחלק נגרר.

מוסך מקצועי יוכל לסייע לך בהתקנת רתמות חיווט.

KIA ממליצה לפנות למשווק/ספק שירות מורשה של KIA.

אזהרה

שימוש ברתמות חיווט שאינן מאושרות לחלק נגרר, עלול לגרום נזק למערכת החשמל של הרכב ו/או לפציעה אישית.

זיהוי חיבור הפנסים של החלק הנגרר

פונקציה זו אפשרית רק עם אביזרים מקוריים (וו גרירה ורתמת חיווט), אשר מזהים התחברות של חלק נגרר ומודיעים על כך למערכות הרכב. זיהוי החלק הנגרר עובד באופן הבא: לאחר חיבור השקע של החלק הנגרר, יש ללחוץ על דוושת הבלם או להפעיל את פנסי האיתות; יחידת הבקרה האלקטרונית תזהה את החלק הנגרר עקב צריכת החשמל של פנסי החלק הנגרר, ותודיע למערכות הרכב. לאחר ניתוק החלק הנגרר, יש ללחוץ שוב על דוושת הבלם או להפעיל את פנסי האיתות כדי שיחידת הבקרה תוכל לזהות שאין יותר צריכת חשמל מפנסי החלק הנגרר; מערכות הסיוע שכובו יידלקו שוב באופן אוטומטי.

באחריותו של הנהג לוודא שכל החיבורים החשמליים פועלים ושכל פנסי החלק הנגרר עובדים לפני ובזמן הגרירה. יש לבצע את הבדיקות באופן ידני.

זהירות

יש להשתמש רק בחיבורים חשמליים מקוריים. אסור לנסות לפצל באופן שרירותי את חיווט החלק הנגרר או לחבר אותו ישירות בשום שיטה אחרת. הדבר עלול להזיק למערכת החשמלית של הרכב ולגרום לתקלות.

נהיגה במדרון

הפחת את המהירות ושלב הילוך נמוך יותר, לפני שאתה מתחיל לנסוע בעלייה או בירידה תלולה. אם אין משלבים הילוך נמוך, יהיה עליך להשתמש בבלמי הרכב לעתים כה רבות, כך שהם יתחממו יתר על המידה ויאבדו מיעילותם.

בנהיגה במעלה מדרון ארוך, שלב הילוך נמוך והפחת את המהירות ל-70 קמ"ש (45 מייל לשעה) לערך, כדי להפחית את האפשרות שהמנוע ותיבת ההילוכים יתחממו יתר על המידה.

זהירות
  • כאשר גוררים חלק נגרר בשיפועים תלולים (שיפוע מעל 6%), שים לב למד טמפרטורת נוזל קירור המנוע, כדי להבטיח שהמנוע לא יתחמם יתר על המידה. אם המחוג של מד טמפרטורת נוזל הקירור של המנוע נע לכיוון הסימן "H (חם) (או 130°C/260°F)", עצור בצד הדרך באופן בטוח בהקדם האפשרי, והנח למנוע לפעול בסיבובי סרק עד שהוא יתקרר. ניתן להמשיך בנסיעה לאחר שהמנוע התקרר דיו.

  • אתה חייב להחליט על מהירות הנהיגה בהתאם למשקל החלק נגרר ולשיפוע העליה, כדי להפחית את האפשרות שהמנוע ותיבת ההילוכים יתחממו יתר על המידה.

חניה במדרון

בדרך כלל רצוי שלא להחנות רכב המחובר לגרור על מדרון. אנשים עלולים להיפצע באופן קשה או אנוש, והרכב וגם החלק נגרר עלולים להינזק אם הם יתחילו להידרדר במורד המדרון.

יחד עם זאת, אם חייבים להחנות את הרכב במדרון עם החלק נגרר, יש לעשות זאת באופן הבא:

  1. עצור את הרכב במקום החניה המיועד. סובב את גלגל ההגה כלפי אבני השפה (ימינה אם חזית הרכב פונה לעבר מורד המדרון, שמאלה אם היא פונה לעבר מעלה המדרון).

  2. הפעל את בלם החניה והדמם את המנוע.

  3. חסום בסדים את גלגלי הגרור, בצד הפונה לעבר מורד המדרון.

  4. התנע את הרכב, לחץ על דוושת הבלם, ודא שתיבת ההילוכים במצב סרק, שחרר את בלם החנייה ושחרר בהדרגה את דוושת הבלם עד שהסדים יישאו במשקל.

  5. הפעל שוב את הבלמים ושלב את בלם החניה.

  6. דומם את המנוע, שחרר את דוושת הבלם והשאר את בלם החניה מופעל.

אזהרה
  • חניית רכב המחובר לחלק נגרר במדרון, עלולה לגרום לפציעה חמורה או למוות, אם החלק נגרר ישתחרר.

  • אם בלם החניה אינו מופעל היטב, עלול להיות מסוכן לצאת מהרכב. אם משאירים את מנוע הרכב פועל, הרכב עלול לנוע באופן פתאומי. אתה או אנשים אחרים עלולים להיפצע פציעות חמורות או קטלניות.

התחלת נסיעה כאשר חונים על מדרון
  1. הפעל את הבלמים והמשך ללחוץ על דוושת הבלם כשאתה:

    • מתניע את המנוע;

    • משלב הילוך; וגם כשאתה

    • שחרר את בלם החניה.

  2. הורד באטיות את רגלך מדוושת הבלם.

  3. נהג באטיות עד שהגרור ייחלץ מסדי העצירה.

  4. עצור ודאג שמישהו יאסוף את סדי העצירה ויאחסן אותם.