חיפוש לפי כותר בלבד
דף הבית > מה לעשות במקרה חירום > מערכת eCall עבור איחוד האמירויות הערביות > מידע על עיבוד נתונים

מידע על עיבוד נתונים

כל עיבוד של נתונים אישיים באמצעות מערכת שיחות חירום מבוססת-999 המותקנת ברכב נעשה על פי החוקים להגנה על נתונים אישיים כמתואר בתקנות 95/46/EC (1) ו-2002/58/EC (2) של הפרלמנט האירופי והנציבות האירופית, ובמיוחד על פי הצורך להגן על האינטרסים החיוניים של Article 7(d) of Directive 95/46/EC (3).

עיבוד נתונים כאלה מוגבל אך ורק למטרת טיפול בשיחת eCall במקרה חירום למספר החירום היחידי, 999.

סוגי נתונים והנמענים

מערכת eCall המובנית ברכב ומבוססת על שירותי החירום 999 רשאית לאסוף ולעבד את הנתונים הבאים בלבד:

  • מספר זיהוי הרכב

  • סוג רכב (רכב נוסעים או רכב מסחרי קטן)

  • סוג הנעת הרכב (בנזין/דיזל/CNG/LPG/חשמלי/הידרוגן)

  • שלושת המיקומים האחרונים וכיוון הנסיעה האחרון של הרכב

  • קובץ יומן רישום של ההפעלה האוטומטית האחרונה של המערכת ואת חותם הזמן

  • נתונים נוספים (אם הדבר ישים): לא ישים

הנמענים של הנתונים המעובדים על ידי מערכת שיחות חירום מבוססת-999 המותקנת ברכב הם מוקדי המענה הרלוונטיים לבטיחות הציבור כפי שנקבעו על ידי הרשויות הציבוריות המתאימות במדינה שהם פועלים בטריטוריה שלה על מנת לקבל ראשונים את שיחות החירום למספר החירום היחידי, 999. מידע נוסף (אם קיים): לא ישים

  1. תקנה 95/46/EC של הפרלמנט האירופי ושל הנציבות מתאריך 24 באוקטובר 1995 להגנה על יחידים ביחס לעיבוד של נתונים אישיים והעברה של נתונים כאלה (OJ L 281, 23.11.1995, עמ' 31).

  2. תקנה 2002/58/EC של הפרלמנט האירופי ושל הנציבות האירופית מה-12 ביולי 2002 בנושא נתונים אישיים והגנה על פרטיות בתחום התקשורת האלקטרונית (תקנה בנושא פרטיות ותקשורת אלקטרונית) (OJ L 201, 31.7.2002, עמוד 37).

  3. תקנה 95/46/EC מבוטלת ומוחלפת בתקנה (EU) 2016/679 של הפרלמנט האירופי ושל הנציבות מתאריך 27 באפריל 2016 להגנה על ישויות טבעיות ביחס לעיבוד של נתונים אישיים והעברה חופשית של נתונים כאלה (תקנה כללית להגנה על נתונים) (OJ L 119, 4.5.2016, עמ '1). התקנה בתוקף מתאריך 25 במאי 2018.

תנאים לעיבוד נתונים

מערכת eCall המובנית ברכב ומבוססת על שירותי החירום 999 מתוכננת באופן כזה שמבטיח שהנתונים המאוחסנים בזיכרון המערכת לא יהיו זמינים מחוץ למערכת לפני שמערכת eCall מופעלת. הערות נוספות (אם ישנן): לא ישים

מערכת eCall המובנית ברכב ומבוססת על שירותי החירום 999 מתוכננת באופן כזה שמבטיח שלא ניתן לעקוב אחריה והיא אינה נתונה תחת ניטור קבוע במצב ההפעלה הרגיל שלה. הערות נוספות (אם ישנן): לא ישים

מערכת שיחות חירום מבוססת-999 המותקנת ברכב תוכננה באופן שיבטיח כי הנתונים יוסרו באופן אוטומטי ורציף מהזיכרון הפנימי של המערכת.

נתוני המיקום של הרכב ישוכתבו באופן קבוע בזיכרון הפנימי של המערכת כך שתמיד יישמרו שלושת המיקומים האחרונים העדכניים של הרכב לצורך תפקוד תקין של המערכת.

נתוני פעילות יומן הרישום במערכת eCall המובנית ברכב ומבוססת על שירותי החירום 999 נשמרים רק למטרת טיפול בשיחת eCall במקרה חירום ובכל מקרה, לא יותר מ-13 שעות מרגע ביצוע שיחת eCall במקרה חירום. הערות נוספות (אם ישנן): לא ישים

שיטות למימוש זכויות בעל הנתונים

לבעל הנתונים (בעל הרכב) יש זכות לגשת לנתונים ובהתאם לצורך, לבקש לתקן, למחוק או לחסום נתונים הנוגעים אליו, עיבוד נתונים אלה לא עומד בסעיפי התקנה 95/46/EC. כל צד שלישי שהנתונים שלו נמסרו חייב לקבל הודעה על תיקון, מחיקה או חסימה כאלה שמתבצעים בהתאם לתקנה זו, אלא אם הדבר לא ניתן בעליל או כרוך במאמץ לא פרופורציונלי.

למושא הנתונים שמורה הזכות להגיש תלונה לרשות המתאימה להגנה על נתונים אם הוא ימצא כי זכויותיו הופרו כתוצאה מהעיבוד של נתוניו האישיים.

פרטים ליצירת קשר של השירות האחראי לטיפול בבקשות לעיבוד נתונים (אם קיים): לא ישים

מערכת eCall עבור איחוד האמירויות הערביות

האלמנטים של מערכת eCall עבור איחוד האמירויות הערביות מותקנים בתא הנוסעים:

  1. מיקרופון

  2. לחצן SOS

  3. נורית LED

לחצן SOS: הנהג/נוסע מבצע שיחת חירום לנציג שירותי ההצלה באמצעות לחיצה על הלחצן.

נורית LED: נורית ה-LED הירוקה מופיעה למשך 3 שניות כאשר לחצן ENGINE START/STOP במצב ON. לאחר מכן הנורות ייכבו כאשר המערכת פועלת באופן תקין.

דיווח אוטומטי על תאונה

  1. פעולת המערכת במקרה של תאונת דרכים

  2. יצירת קשר עם מוקד המענה לבטיחות הציבור (PSAP)

  3. שירותי חירום

מכשיר eCall עבור איחוד האמירויות הערביות מבצע שיחת חירום באופן אוטומטי למוקד המענה לבטיחות הציבור (PSAP) לשירותי ההצלה המתאימים במקרה של תאונת דרכים.

לצורך קריאה לשירותי החירום המתאימים ולקבלת סיוע, מערכת eCall עבור איחוד האמירויות הערביות משדרת את נתוני התאונה למוקד המענה לבטיחות הציבור (PSAP) כאשר מזוהה תאונת דרכים.

במקרה כזה, לא ניתן לנתק את שיחת החירום באמצעות לחיצה על לחצן UAE SOS ומערכת eCall עבור איחוד האמירויות הערביות תישאר מחוברת עד שנציג שירותי החירום שמקבל את השיחה, ינתק את שיחת החירום.

כאשר מדובר בתאונות דרכים קלות, ייתכן שמערכת eCall עבור איחוד האמירויות הערביות לא תבצע שיחת חירום. יחד עם זאת, ניתן לבצע שיחת חירום באופן ידני באמצעות לחיצה על לחצן ה-SOS.

זהירות

הפעלת המערכת לא תתאפשר במקרה של חוסר תקשורת ניידת ואותות GPS ו-Galileo.

דיווח ידני על תאונה

1

2

3

הנהג או הנוסע יכולים לבצע באופן ידני שיחת חירום למוקד המענה לבטיחות הציבור (PSAP), באמצעות לחיצה על לחצן SOS כדי להתקשר לשירותי החירום.

ניתן לבטל את השיחה אל שירותי החירום שבוצעה דרך מערכת eCall עבור איחוד האמירויות הערביות באמצעות לחיצה נוספת על לחצן UAE SOS אך רק לפני חיבור השיחה.

לאחר הפעלת שיחת חירום במצב ידני (לקבלת שירותי חירום מתאימים וסיוע), מערכת eCall עבור איחוד האמירויות הערביות משדרת את נתוני תאונת הדרכים/או נתונים על סוג תאונה אחר למוקד המענה לבטיחות הציבור (PSAP) באופן אוטומטי (במהלך שיחת החירום) באמצעות לחיצה על לחצן UAE SOS.

אם הנהג או הנוסע לוחצים בטעות על לחצן ה-SOS, ניתן לבטל את הפעולה באמצעות לחיצה נוספת על הלחצן תוך 3 שניות. לאחר מכן, לא ניתן לבטל את הפעולה.

במקרה של תאונת דרכים או סוג תאונה אחר לצורך הפעלה של שיחת החירום במצב ידני, עליך:

  1. לעצור את הרכב בהתאם לכללי התעבורה כדי להגן על עצמך ועל הנוסעים האחרים בכביש;

  2. ללחוץ על לחצן ה-SOS. בעת הלחיצה על לחצן ה-SOS, מתבצע רישום של המכשיר ברשתות התקשורת הטלפונית האלחוטיות, נאסף מספר מינימלי של נתונים לגבי הרכב והמיקום שלו בהתאם לדרישות הטכניות של המכשיר.

    לאחר הקישור עם נציג מערכת eCall עבור איחוד האמירויות הערביות לצורך ציון הסיבות (תנאים) לשיחת החירום.

  3. לאחר ציון הסיבות לשיחת החירום, הנציג של מוקד המענה לבטיחות הציבור (PSAP) שולח את שירותי החירום לדרך ומסיים את שיחת החירום.

אם שיחת החירום לא מתבצעת בהתאם להליך שצוין לעיל, שיחת החירום תיחשב כשיחה שנעשתה בשוגג.

אזהרה

אספקת החשמל של מערכת eCall עבור איחוד האמירויות הערביות מועברת באמצעות סוללה

  • סוללת מערכת eCall עבור איחוד האמירויות הערביות מספקת חשמל למשך שעה אחת במקרה שמקור החשמל הראשי של הרכב מנותק עקב התנגשות במצבי חירום.

  • יש להחליף את הסוללה של מערכת eCall עבור איחוד האמירויות הערביות אחת ל-4 שנים. למידע נוסף יש לעיין ב פרטים נוספים.

נורית LED מוארת באדום (תקלת מערכת)

אם נורית ה-LED האדומה מוארת בתנאי נהיגה רגילים, הדבר עשוי להעיד על תקלה במערכת eCall עבור איחוד האמירויות הערביות. עליך להביא את מערכת eCall עבור איחוד האמירויות הערביות לבדיקה במרכז שירות מורשה של Kia באופן מיידי. אחרת, ייתכן שמכשיר מערכת eCall עבור איחוד האמירויות הערביות המותקן ברכבך לא יפעל כהלכה. בעל הרכב אחראי להשלכות שייגרמו כתוצאה מחוסר הקפדה על התנאים שצוינו מעלה.

הסרה או שינוי שרירותיים

מערכת eCall עבור איחוד האמירויות הערביות מבצעת שיחה לשירותי החירום לצורך סיוע. לכן, כל הסרה או שינוי שרירותיים שיתבצעו בהגדרות מערכת eCall עבור איחוד האמירויות הערביות עלולים להשפיע על בטיחות הנהיגה שלך. בנוסף, הדבר עלול לגרום לביצוע שיחת חירום בשוגג למוקד המענה לבטיחות הציבור (PSAP). לכן, אנו מבקשים לא לבצע כל שינוי בעצמך או על-ידי צד שלישי בהגדרות הציוד של מערכת eCall עבור איחוד האמירויות הערביות, המותקנת ברכב.